TEŠKI DANI ZA NAJBOLJEG TENISAČA SVIJETA: Novak Đoković će moći igrati na Australian Openu, ali pod jednim uvjetom...

Novak Đoković još uvijek nije odlučio hoće li nastupiti na turniru u Melbourneu.

  • Sport

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

Čini se da nevakcinisanim tenisačima i tenisačicama ipak neće biti zabranjen dolazak na Australian Open, ali će na prvom Grand Slamu sezone moći zaigrati pod jednim uvjetom.

U pismu koje je poslano tenisačicama navodi se da će one koje su cijepljene s dvije doze cjepiva protiv koronavirusa moći bez problema ući u Australiju, a da će sve ostale po dolasku morati provesti 14 dana u karantinu.

"Ista pravila vrijede za sve, bez obzira radi li se o pobjedniku Grand Slama, premijeru, poslovnom putniku, studentu... Da nisam primio dvije doze, po povratku iz Glasgowa i ja bih bio dvije sedmice u karantenu", rekao je australski premijer Scott Morrison.

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, odbija reći je li primio vakcinu i nedavno je rekao da bi mogao propustiti Australian Open, turnir koji je osvojio rekordnih devet puta.

"Pratim situaciju i konačna odluka će biti početkom novembra. Ne vjerujem da će se puno mijenjati uslovi, vjerojatno će biti, kao i ove godine, puno restrikcija. Koliko sam čuo, Australci pokušavaju poboljšati uslove za sve. I za one koji su vakcinisani i za one koji nisu. Ne znam hoću li ići tamo, ne znam šta se događa. Situacija uopšte nije dobra. Ako profesionalnog sportistu stavite u karantin, da ne može izaći iz sobe... On neće moći igrati na uobičajnom nivou, a i povećava se rizik od povreda. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melbourne. Strašno je šta se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se vakcinisati li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude. Puno je nejasnoća tu. Neću otkriti jesam li se vakcinisao. To je privatna stvar i neprimjereno pitanje", kazao je nedavno Šoković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...