ČAJ KOJI “LIJEČI” KAŠALJ PREKO NOĆI: Samo par listova je dovoljno da budete kao novi

Svježi listovi sadrže vitamine A, C, kao i vitamine B kompleksa, a od minerala su prisutni kalcijum, mangan, gvožđe, selen, cink i magnezijum.

  • Zdravlje

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

Da li ste se nekada upitali zašto se lovorov list "gura" u praktično sva jela - pa zbog njegovih nevjerovatnih ljekovitih moći.

Vjerovali ili ne, ali čaj od lovora pomoći će vam da za tren umirite kašalj, a ako vam je njegov jak i gorak ukus previše težak, samo se fokusirajte na njegove blagodati i biće vam malo lakše da ga popijete.

Svježi listovi sadrže vitamine A, C, kao i vitamine B kompleksa, a od minerala su prisutni kalcijum, mangan, gvožđe, selen, cink i magnezijum.

Zbog svega ovoga je čaj od lovorovog lista odličan “lek” protiv svakog kašlja, a posle samo jedne šolje odmah ćete osetiti razliku.

Ukoliko vam je aroma previše jaka, a ukus previše gorak sasvim je uredu da dodate kašičicu meda i eventualno da iscedite malo sveže isečenog limuna. Samo znajte da je najbitnije da pijete ovaj napitak dok je još vruć, prenosi Naj.žena.rs.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...