ZASTUPNICI SDS-a NAPUSTILI SJEDNICU NSRS-a: Skupštinska govornica se pretvorila u monolog MILORADA DODIKA

Zastupnik SDS-a Milan Radović je istakao da su imali namjeru da konstruktivno diskutuju o predloženim tačkama dnevnog reda, u vezi veta koji je Dodik uložio na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH, ali da je to bilo nemoguće u ovakvim okolnostima.

  • Vijesti

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

Zastupnici SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a napustili su današnju posebnu sjednicu, zbog kako su naveli, neprimjerenog ponašanja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, a na čiji zahjtev je i sazvana sjednica.

Zastupnik SDS-a Milan Radović je istakao da su imali namjeru da konstruktivno diskutuju o predloženim tačkama dnevnog reda, u vezi veta koji je Dodik uložio na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH, ali da je to bilo nemoguće u ovakvim okolnostima.

-Skupštinska govornica se pretvorila u monolog Dodika. Ovo je ne znamo koji put da lično proziva zastupnike, obilježava opoziciju u negativnom kontekstu, i odlučili smo da napustimo današnju sjednicu zbog neprimjereng ponašanja Dodika. Rukovodstvo NSRS-a ne upravlja Skupštinom, nego Dodik, kome je sve dozvoljeno da govori šta god želi, a nama je uskraćeno pravo da u adekvatnom vremenskom periodu damo odgovor – rekao je Radović.

Poručio je i da će dobro preispitati da li više uopće učestvovati u zasjedanjima NSRS-a, posebno na posebnim sjednicama, sazvanim na Dodikov zahjtev.

-Nema svrhe da tamo sjedimo i dajemo legitimitet nekome ko koristi NSRS za lične obračune. Ovo je dno dna i u tome ne možemo učestvovati– rekao je Radović.

Dodik se danas obrušio na šefa Kluba zastupnika SDS-a Miladina Stanića, nazivajući ga lažovom, “greškom”, iznoseći brojne optužbe na njegov račun, piše Hayat.

U jednom momentu se Dodik obratio još nekom od zastupnika, uz riječi “Milane, nemoj da mi i ti dođeš na tapet…”, misleći vjerovatno na Milana Radovića (SDS), piše Hayat.

-Praviš zgrade sa muslimanima po Sarajevu… Tvoj otac je došao kod mene kad sam prvi put bio predsjednik Vlade RS da ti osoguram stipendiju, uz riječi da nećeš moći da se školuješ. Ne tražim zahvalnost, osigurao sam mnoge stipendije. A ti sad odjednom postade tako uspješan i bogat – rekao je Dodik.

-Ja nijednu ružnu riječ nisam rekao. Ovo nije ni parlament ni demokratija i veze nema sa vitalnim interesom RS – rekao je Radović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...