VIŠKOVIĆ NE DOZVOLJAVA UVID U STENOGRAM: "Nema se šta reći o navodnom sukobu Lukača i Dodika!"

Jedini koji se smio usprotiviti Dodiku bio je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, koji je rekao, da to nije dobro, jer će "ceh da plate građani". 

  • Mini market

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, demantirao je informacije da su se neki ministri usprotivili članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, tokom sjednice Vlade na kojoj se raspravljalo o vraćanju nadležnosti na Republiku Srpsku, no odbio je javnosti dati na uvid stenogram sa sporne sjendice.  

– Razgovarali smo, većina ministara, svako iz svog domena. Zbog toga smo se i sastali. Da vidimo šta je prvi, a šta su sljedeći koraci. Bili su prisutni svi šefovi radnih timova koji pripremaju zakone, predsjednica Republike, srpski član Predsjedništva, predsjednik NSRS. Te spinove, te vrste priče, nema potrebe da se u javnosti više oko toga bilo šta kaže – rekao je Višković, odgovarajući na zahtjev Igora Crnatka iz PDP-a koji je tražio da mu sa te sjednice Vlade bude dostavljen stenogram, nakon što su se u javnosti pojavile informacije da se ministar policije, Dragan Lukač, usprotivio Miloradu Dodiku. 

Prema ranije objavljenim informacijama, do sukoba ministra Lukača i Dodika došlo je prilikom rasprave o materijalima za posebnu sjednicu, na kojoj je Dodik najavio povlačenje saglanosti na Oružane snage BiH, OSA-u, UIO BiH,  Agencije za lijekove… 

Kako BN saznaje, na sjednici je bio muk, jer je Dodik od ministara tražio da ubrzaju izradu tih materijala. 

Jedini koji se smio usprotiviti Dodiku bio je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, koji je rekao, da to nije dobro, jer će "ceh da plate građani". 

- Građani će ostati bez dokumenata, neće moći putovati, neće važiti registracije. Znate li koje probleme ćemo time izazvati - upozoravao je Lukač. 

Lukač je rekao i da će sve te odluke pasti na Ustavnom sudu BiH i da mogu biti nesagledive posljedice po građane i RS. 

Dodik nije bio zadovoljan Lukačevom diskusijom, pa mu je rekao da ne priča i ne opstruiše te procese. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...