KOMENTAR IZ VLADE HRVATSKE NA SUSRET DODIKA I MILANOVIĆA: "Dobrodošao je svatko tko je za..."

Iz Vlade Republike Hrvatske su za "Jutarnji list" komentarisali posjetu Dodika predsjedniku RH Zoranu Milanoviću, Čovića srpskom predsjedniku Vučiću i Palmera i Zagrebu i Sarajevu

  • Regija

  • 27. Okt. 2021  

  • 1

- Hrvatska aktivno zagovara funkcionalnu, stabilnu, cjelovitu i sigurnu Bosnu i Hercegovinu, a da bi to bila, potrebne su izmjene izbornog zakona pa podržavamo sve napore koji idu u smjeru ostvarivanja tih najvažnijih poluga stabilnosti - komentiraju neslužbeno izvori iz Vlade RH posjetu Milorada Dodika predsjedniku Zoranu MilanovićuDragana Čovića srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i Matthewa Palmera i Zagrebu i Sarajevu.

Izvori u Zagrebu kažu kako se očito pokazuje zanimanje za Bosnu i Hercegovinu u SAD-u, a da je u fokusu izmjena izbornog zakona.

- Svatko tko je zainteresiran za rješavanje tih problema je dobrodošao i ako to pridonosi ovim pozitivnim ciljevima, to treba pozdraviti. Prijedlog SAD-a ide u smjeru da je za budućnost BiH bitno postići promjene izbornog zakona koje će jamčiti konstitutivnost i jednakopravnost sva tri naroda i eliminirati svaki oblik diskriminacije i nejednakosti, te omogućiti legitimno predstavljanje. O samom obliku zakona nismo razgovarali. O tome se trebaju dogovoriti lideri u Bosni i Hercegovini koji najbolje znaju što je u interesu nama susjedne države - kaže sagovornik "Jutarnjeg lista" iz Vlade RH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...