BURSAĆ ZVONI NA UZBUNU: "Ako ovo prođe, BiH će ne samo biti rasparčana na etnije, nego će..."

Najava Matthew Palmera, specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država, da se u izbornoj reformi treba "fokusirati na izborni model za izbor tri člana Predsjedništva BiH”, jer je “teško postići dogovor za izmjene nadležnosti domova naroda”, izavao je brojne reakcije u bh. javnosti.

  • Mini market

  • 27. Okt. 2021  27. Okt. 2021

  • 2

U utorak je procurio taj dokument koji je Palmer prilikom prošlog boravka u Sarajevu prezentirao predstavnicima nekoliko ambasada u BiH, u kojem je definisan plan na koji način treba pristupiti provedbi izbornih reformi.

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) su u saopćenju naglasili da je "Palmer nagovijestio jednostran i neizbalansiran pristup, kojim se izlazi u susret samo jednoj strani u BiH – HDZ-u"

Sličnu reakciju na Twitteru je dao i ugledni novinar i kolumnista Dragan Bursać.

Njegove objave na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti.

"Ovo je jako važno!!! Stav specijalnog izaslanika SAD-a Matthewa Palmera da prioritet izmjena Izbornog zakona treba biti “model izbora članova Predsjedništva BiH“, predstavlja uvod u legalizaciju stvaranja trećeg entiteta!", naglasio je Bursać u svom tweetu.

Zatim je napisao sljedeće: 

"Ako ovo prođe, a ljetos smo se izborili da neće, BiH će ne samo biti rasparčana na etnije, nego će i doslovno i zakonski biti rasparčana, a pravo građana će nestati pod udarom nacionalističkog aksioma o tronacionalnoj državi, vlasti, sudstvu i u konačnici stanovništvu", dodao je Bursać.

Nedugo zatim objavio je još jedan tweet.

"Ovaj poklon Draganu Čoviću u vidu potencijalne izmjene Izbornog zakona, kao da sam po sebi nije dovoljno tragičan, on će biti produžena sahrana građanske, nadnacionalne Bosne i Hercegovine", dodao je Dragan Bursać.

(Radiosarajevo.ba)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...