I DJECA MU SE SMIJU: Na društvenim mrežama pokrenuta “akcija pomoći” Dodikovoj porodici, do sada skupljeno...(VIDEO)

Pokrenuta fundraising kampanja “pomozimo mlade nezaposlene Dodike” u kojoj je do sada skupljeno preko 85 eura.

  • Mini market

  • 27. Okt. 2021  27. Okt. 2021

  • 1

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD, Milorad Dodik danas je ponovo izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama izjavom kako niko u njegovoj užoj porodici nije zaposlen, pa ni sin Igor.

Dodik je tokom današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koja je sazvana na njegovu inicijativu kako bi poslanici odlučili da li su odluke Predsjedništva BiH, usvojene njegovim preglašavanjem, štetne po vitalne interese RS-a, u jednom momentu ušao u verbalni obračun sa opozicijom.

Iznerviran optužbama koje su na njegov račun iznijeli pojedini poslanici opozicije, Dodik je izašao za govornicu i rekao kako nema ni jednu presudu suda da je kažnjen za bilo kakav kriminal, osim za prekršaj zato što je brzo vozio automobil.

"Ni jedne presude nemam, a najprogonjeniji sam čovjek u zadnjih deset godina, i onda vam je malo, pa ste sad krenuli na moju porodicu, na kćerku, na sina, koji veze nemaju sa ovim i koji se bore za svoj život", rekao je Dodik.

On je dodao da njegova kćerka Gorica ima četvero djece i da drži u zakup restoran za koji plaća kiriju.

Dodik je dodao i kako taj restoran već godinu dana negativno posluje jer u današnje vrijeme rijetko ko može da se pohvali pozitivnim poslovanjem.

"Ali, mora da plaća i plaća sve obaveze do kraja, i na plate, i na poreze, i ništa nije dužna državi",  rekao je Dodik.

On je potom dodao kako u njegovoj užoj porodici niko nije zaposlen. Na konstataciju predsjednika NSRS, Nedeljka Čubrilovića da se vrati na temu zbog koje je sazvana sjednica, Dodik mu je rekao kako mora objašnjavati jer opozicija “stalno priča i laže”.

Ova Dodikova izjava ubrzo je postala hit na društvenim mrežama, pa su mnogi korisnici upitali da li trebaju početi skupljati novac za Dodikovu porodicu, piše Srpska.info.

Neki su otišli korak dalje, pa su pokrenuli fundraising kampanju “pomozimo mlade nezaposlene Dodike” u kojoj je do sada skupljeno preko 85 eura.

Novinar Aleksandar Trifunović je Dodikovu izjavu uporedio sa čuvenom izjavom nekadašnjek predsjednika NSRS Momčila Krajišnika koji je neposredno nakon rata u jednoj emisiji na tadašnjoj Srpskoj radio-televiziji rekao da nema pet maraka da pokloni djetetu za džeparac kad ide u školu, što je izazvalo bijes tadašnje javnosti.

Neposredno nakon rata u tv intervjuu Momčilo Krajišnik je izjavio da često nema novaca da svojoj djeci da pet maraka za...

Objavljuje Aleksandar TrifunovićSrijeda, 27. listopada 2021.

"Danas je Milorad Dodik podijelio sa javnošću tužnu životnu priču o svojoj porodici, o svojoj djeci koja nisu zaposlena i cije firme posluju u minusu, ali opet ispunjavajiu sve obaveze, disciplinovani su", napisao je Trifunović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...