EUFORIJA U KATALONIJI: Sve je dogovoreno, posrnulu Barcelonu preuzima legenda kluba

Za još brži tok događaja Barcelona će njegovom klubu morati platiti milion eura odštete.

  • Sport

  • 28. Okt. 2021  

  • 0

Barcelona je nakon poraza od 1:0 protiv Raya Vallecana dala otkaz treneru Ronaldu Koemanu, a već idući dan imaju novog trenera. Katalonci na klupu postavljaju legendarnog Xavija Hernandeza s kojim je već sve dogovoreno, piše katalonski Sport.

Španci pišu kako su pregovori s Xavijem trajali sedmicama, a sada je sve dogovoreno i Španac se vraća kući. U Barci Xavija vide kao idealnog kandidata za novog trenera, a jedino što ostaje za odraditi prije službenog predstavljanja je to da novi trener raskine ugovor sa svojim sadašnjim klubom Al Saddom iz Katara.

Koliko mu Barca vjeruje pokazuje i činjenica da će katarskom klubu platiti milion eura otpremnine koju ima u ugovoru s Al Saddom kako bi prijevremeno raskinuli njihovu suradnju i oslobodili ga za svoje potrebe. S Xavijem će u klub stići i njegov stručni štab koji čine njegov brat OscarSergio Alegre koji je pomoćnik i Ivan Torres koji je kondicijski trener.

  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...