DODIK PONOVO NE ZNA ŠTA PRIČA: "Muslimani su prigrabili neke nadležnosti putem intrevencija visokih predstavnika i..."

Dodik je istakao da je ta nadležnost prebačena na nivo BiH u nastojanju da se gradi država, a nisu ništa izgradili i sve je dovedeno u pitanje.

  • Politika

  • 28. Okt. 2021  28. Okt. 2021

  • 10

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ne očekuje ništa od posjete specijalnog izaslanika SAD za izbornu reformu Matthew Palmera, koji je zadužen samo za Izborni zakon, te istakao da je to nadležnost koja je oteta od entiteta i među prvima prebačena na nivo BiH.

Dodik je istakao da je ta nadležnost prebačena na nivo BiH u nastojanju da se gradi država, a nisu ništa izgradili i sve je dovedeno u pitanje.

– Palmer je redukovan samo na jedno pitanje i oko tog jednog pitanja redukovan je više na sam odnos između Muslimana i Hrvata da dođu do nekog rješenja. Sa stanovišta izbornog procesa, zakona, možemo da pričamo, sve ostalo je samo dio kurtoazije i ništa više – rekao je Dodik novinarima na Palama.

On je istakao da nije predviđeno da u BiH vladaju stranci, nego da vlada Ustav, piše Srna.

– Muslimani su prigrabili neke nadležnosti putem intrevencija visokih predstavnika i sudija Ustavnog suda BiH – stranaca i to sada očajno čuvaju. Zato stalno priča da je napad na ustavni poredak sve što vi kažete da nije u skladu sa Ustavom. Za njih je sve ustavno što otmu, a ne ono kako piše – istakao je Dodik.

On je naveo da “politički odnosi u BiH neće imati nikakvo kretanje”, dok se ne budu vratile te stvari kao osnovne na nivo onoga što jeste.

– Imaćemo samo zastoj – poručio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...