ĐONLAGIĆ SE U PARLAMENTU OBRATIO SCHMIDTU: "Da li ste svjesni da imate političku, pravnu i moralnu obavezu da..."

Za kraj je poručio da ukoliko se krene u pravcu najava, to je nedvosmisleno urušavanje pravnog poretka BiH i da očekuje adekvatnu reakciju pravosudnih institucija BiH ali i visokog predstavnika

  • Društvo

  • 28. Okt. 2021  28. Okt. 2021

  • 4

Nakon obraćanja visokog predstavnika u BiH na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH povodom aktuelne političke situacija i tenzija u BiH pitanja su mu postavili šefovi Klubova poslanika postavljali su mu pitanja.

Predsjednik Kluba poslanika DF-a Dženan Đonlagić pitao je Schmidta "da li je svjestan da Ured visokog predstavnika ima političku, pravnu i moralnu obavezu da reaguje u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma"?

- Mi smo svjedoci da se u NSRS se dešavaju najave svega ovoga, i govore da će se i nastaviti dešavati. Vrlo opasna pojava koja tu nadolazi je pitanje Oružanih snaga BiH, iako ne umanjujem značaj ni VSTV-a, Agencije za lijekove i drugih. Ovdje naglašavam da očekujemo službenu i zakonsku reakciju pravosudnih institucija BiH. Čuli smo od Schmidta da ukoliko to zaista bude na sceni da reakcija OHR-a i viokog predstavnika neće biti nemoguća, upravo zato što njegova funkcija nema samo prava već i obavezu, kazao je Đonlagić.

Za kraj je poručio da ukoliko se krene u pravcu najava, to je nedvosmisleno urušavanje pravnog poretka BiH i  da očekuje adekvatnu reakciju pravosudnih institucija BiH ali i visokog predstavnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...