LOVRINOVIĆ SE POŽALIO SCHMIDTU: "Današnja sjednica je sazvana mimo Poslovnika i procedura, političari iz bošnjačkog naroda nastoje stvoriti..."

On je poručio Schmidta da svaka sjednica ili službena posjeta s nivoa vlasti BiH ima poslovničku proceduru, ali i da se to konstantno krši.

  • Mini market

  • 28. Okt. 2021  28. Okt. 2021

  • 5

Šef Kluba Zastupnika HDZ BiH – HNS u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović obratio se danas Christianu Schmidtu i rekao da je današnja sjednica ovog doma sazvana mimo Poslovnika i procedura, te dodao da je sve češća praksa bošnjačkih političara u BiH da povlače službene poteze koji nisu usuglašeni, niti u skladu s poslovnikom.

Lovrinović je kao ilustraciju naveo aktivnosti ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, kao i posjetu predsjedatelja i drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića Bruxellesu.

Lovrinović je rekao da političari iz bošnjačkog naroda nastoje stvoriti percepciju “da su oni država, a svi drugi su remetilački faktori”.

On je poručio Schmidta da svaka sjednica ili službena posjeta s nivoa vlasti BiH ima poslovničku proceduru, ali i da se to konstantno krši.

Lovrinović je kao "sve češći problem" naveo i da odluke koje donese Zastupnički dom budu predstavljene kao odluke Parlamentarne skupštine BiH, što nije tačno i stvara konfuziju.

On je rekao da je predlagano da se Schmidt obrati i Domu naroda, ali da to nije uvaženo.

Lovrinović ističe da je BiH jedina zemlja na svijetu čiji Zastupnički dom ima dvije parlamentarne većine.

On je pozvao Schmidta da, o svemu što je danas iznio kada je zastupnicima dana mogućnost da postavljaju pitanja, razgovaraju otvoreno.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...