ŠOKANTNA SAZNANJA BIVŠEG MINISTRA SIGURNOSTI BiH: „Pouzdano znam da se ratne strategije razrađuju na obje strane…“

Komentar bivšeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića uzburkao je duhove.

  • Vijesti

  • 29. Okt. 2021  29. Okt. 2021

  • 6

Otvorene secesionitičke najave Milorada Dodika i prijetnje otcjepljenjem Republike Srpske naišle su na oštre osude međunarodne zajednice. S druge strane, lider SDA Bakir Izetbegović upozorio je na opasnost koju donosi mogući oružani sukob u BiH.

-Ako ljudi hoće da žive, moraju biti spremni da umiru, ako hoće mir, moraju biti spremni na rat. To bi neizbježno prvo krenulo na Brčko, na entitetskim linijama, pa tamo gdje su povratnici, jer bi doživjeli vjerovatno neprijatnosti pa bismo mi morali da ih štitimo, i njih i državu, Brčko, rekao je nedavno Izetbegović.

Komentar na sve dao je i bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

-Šta god naši političari na obje strane mislili i govorili kako rata neće biti, pouzdano znam da se ratne strategije razrađuju na obje strane. U tome računaju na mlađe generacije. Roditelji, čuvajte i ne dajte svoju djecu, poručio je Dragan Mektić.

Da se nešto ozbiljno sprema nagovijestio je jučer i ministar MUP-a Republike Srpske Dragan Lukač.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...