URGENTNO, IZ MOSTARA: "Čovićev i Izetbegovićev sporazum doveo je do ovog što imamo danas..."

Bakir Izetbegović je izjavio kako SDA i HDZ neće sami voditi pregovore o izmjeni Izbornog zakona. Tim povodom reagovao je Gradski odbor Naše stranke Mostar.

  • Mini market

  • 29. Okt. 2021  

  • 2

Želimo podsjetiti javnost na 'Politički sporazum o načelima Izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH' koji su potpisali Bakir Izetbegović i Dragan Čović u Mostaru u junu prošle godine uz asistiranje predstavnika međunarodne zajednice. To je bio uvod u ovo što se događa danas.

Taj sporazum je u priču o Izbornom zakonu uveo podjelu po etno vjerskom principu i kroz virtualne izborne jedinice omeđene ratnim linijama podijelio grad Mostar i pripremio teren za daljnju podjelu države Bosne i Hercegovine. Bakir nije mogao odoliti sirenskom zovu Dragana Čovića, pogotovo zbog činjenice da su tim sporazumom u očima javnosti priskrbili dio zasluga za povratak izbora u Mostar koje u potpunosti pripadaju Irmi Baraliji.

Vapaj Izetbegovića da ne može sam ući u novi dogovor sa Čovićem pokušaj je animiranja građanski orijentiranog dijela opozicije da mu pruže ruku spasa od daljnjeg srljanja u etnoteritorijalnu podjelu zemlje. Jedini način da se izvuče jest da pregovore u potpunosti prepusti građanski orijentiranim strankama. U Mostaru ih je u potpunosti isključio lažno se predstavljajući kao i zastupnik njihovih interesa. Sad neka isključi sebe i ako mu je uistinu stalo do cjelovite Bosne i Hercegovine neka bude uvjeren da je niko ne može bolje zastupati od građanskih političkih opcija, navodi se u reagiranju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...