DRAŠKO STANIVUKOVIĆ U NEVJERICI: “Odbornici su političko oružje Milorada Dodika, svojim odlukama sumanuto pucaju…”

Skupštinska većina se odrekla 17 miliona. Uz sve to, navodi gradonačelnik, nisu htjeli ni da se odreknu plate funkcionera, jer je prijedlog odluke o visini plata funkionera Grada Banjaluka odbijen.

  • Mini market

  • 29. Okt. 2021  

  • 0

"Odbornici skupštinske većine su postali političko oružje Milorada Dodika, koji sumanuto pucaju na građane Banjaluke i Gradsku upravu", rekao je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, nakon što je završeno je maratonsko zasjedanje banjalučke Skupštine.

Nacrt rebalansa je usvojen, ali emisija obveznica u sklopu koje su trebale biti asfaltirane brojne ulice poput onih u Motikama, Kuljanima, Debeljacima i Petrićevcu je odbijena.

Odbornici, isto tako, nisu podržali odluku kojom bi se smanjile plate funkcionera u gradskoj administraciji.

"Četrdeset dana zasijedanja, preko 160 sati rada. Znate šta znači kada nekome idete na 40 dana, oni zaista sahranjuju parlamentarni život, sahranjuju sve ono što u Banjaluci treba da živi. Ovo ovako više ne ide. Narod će morati ili ući u Skupštinu ili u moj kabinet. Nekoga će iz ove Gradske uprave morati istjerati. Neka biraju koga. Ovo je zaista sramota što se ovdje radi, moramo naći demokratske načine da izađemo iz ovoga. Da li kroz proteste, da li kroz prijevremene izbore", rekao je Stanivuković.

Dodaje da su odbornici političko oružje Milorada Dodika, koji svojim odlukama sumanuto pucaju na građana Banjaluke i Gradsku upravu.

"Bez bilo kakvog obrazloženja odbili su sve što je dobro i što smo predložili. Odustali su od Plana kapitalnih investicija, to im ne treba, a rok je da se to sada usvoji. Odustali su od toga da se rade glavne ulice – Kuljani, Debeljaci, Petrićevac, Motike. Usvojili su rebalans, ali dali rok 20 dana javne rasprave, što znači da tek može doći u decembru, a rebalans koji se ne potroši u decembru, odnosno u tekućoj godini, ne važi", kazao je Staniuvković.

Kako kaže, ovim potezom skupštinska većina se odrekla 17 miliona. Uz sve to, navodi gradonačelnik, nisu htjeli ni da se odreknu plate funkcionera, jer je prijedlog odluke o visini plata funkionera Grada Banjaluka odbijen.

"Ti ljudi se zovu političke štetočine. Ovo što su prolongirali Nacrt do prijedloga, mi tek možemo dobiti u decembru. To znači da su odustali od izgradnje centralnog spomen obilježja, kupovine mamografa, sufinansiranja vrtića, povoljnijeg javnog prevoza, te svih infrastrukturnih projekata", dodaje gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković se pita, prenosi Srpska.info. ako su sve to odbili bez obrazloženja, zašto su u Skupštini sjedili četrdeset dana? Kako ističe, o daljim koracima mora da razmisli.

"To ću uraditi zajedno sa svojim timom. Moramo pošteno izaći pred ljude i da kažemo da ovo više ovako ne ide. Mi smo uradili sve što smo mogli. Mi ne možemo da planiramo Novu godinu, planirali smo da izdvojimo značajna sredstva. Sad moramo da tražimo donatore i sponzore, kao i ljude za jesenje sadnice", poručuje Stanivuković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...