BIVŠI ŠEF JUGOSLAVENSKE DIPLOMACIJE UZDA SE U RUSE: „Neostvariva je američka priča o povratku na Balkan, sada idu sa zastrašivanjima, ali..."

Јovanović kaže da stil izaslanika predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijela Escobara nije nov za američke zvaničnike.

  • Regija

  • 30. Okt. 2021  

  • 4

Bivši šef jugoslavenske diplomatije Živadin Јovanović smatra da nije ostvariva američka priča o povratku na Balkan jer su se, kako tvrdi, sada okolnosti promijenile, „bez obzira na poziciju dominacije sa koje SAD uvijek kreću“.

Јovanović kaže da stil izaslanika predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijela Escobara nije nov za američke zvaničnike.

- Srbija ima potpisane strateške ugovore sa Rusijom i Kinom i ove dvije zemlje su se pozicionirale u svijetu. Ništa nije kao devedesetih godina prošlog vijeka. Zato sada idu sa zastrašivanjima, ali nisu realna njihova očekivanja da sve konce mogu držati u svojim rukama i vući poteze kako žele, rekao je za Večernje novosti Јovanović komentirajući Escobarov istup pred Kongresom.

- Njihov cilj je da uvuku Srbiju u NATO i bez toga neće dozvoliti da Srbija bude dio EU. Zato su njihove priče da razumiju našu neutralnost samo taktika, rekao je Јovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...