POLITIČKA ANALITIČARKA TANJA TOPIĆ: “Zakon o osnivanju agencije za lijekove RS je probni balon, prijenos nadležnosti se neće desiti, to je rekao i..."

Za ovakve krupne korake morate imati sistematičnu pripremu, a ne osmišljavanje nekih zakona preko noći koji služe samo za zastrašivanje

  • Politika

  • 30. Okt. 2021  

  • 1

Trenutna situacija i secesionistička retorika će se i dalje zatezati, ali se neće desiti prijenos nadležnosti zbog nesistematične pripreme vrha Republike Srpske, smatra politička analitičarka iz Banje Luke Tanja Topić.

"Ovaj zaključak dolazi i na osnovu jučerašnjeg obraćanju visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, koji jeste u jednoj rečenici rekao da neće biti usvojeni određeni zakoni. Isto tako, zakon koji je usvojen, kojim se predviđa osnivanje agencije za lijekove Republike Srpske bio je probni balon ili dimna zavjesa, gdje se kaže da će stupiti na snagu za šest mjeseci, ali pod uslovom da se ne postavi pitanje zaštite vitalnog interesa, što znači, naravno, da je ta primjena i sprovodljivost ovog zakona vrlo upitna. Za ovakve stvari i krupne korake, morate imati jednu sistematičnu pripremu, a ne donešenje i osmišljavanje nekih zakona preko noći koji služe samo za zastrašivanje i građana i drugih političkih aktera u BiH", pojasnila je Topić za O kanal.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...