DODIK LJUTITO O SCHMIDTOVOM IZVJEŠTAJU: "To je propagandni pamflet MUSLIMANA, vjerujem da neće biti usvojen u Vijeću sigurnosti UN"

"Izvještaj je napisan u korist muslimana", kaže Dodik

  • Politika

  • 01. Nov. 2021  01. Nov. 2021

  • 18

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je danas da u Vijeću sigurnosti UN neće biti usvojen izvještaj Christiana Schmidta o situaciji u BiH i ocijenio da je riječ o "propagandnom pamfletu koji je napisan u korist muslimana, a vrvi od izmišljotina, podmetanja krivice i nedorečenosti".

"Schmidt je postao sluga bošnjačkog nacionalizma koji vri od mržnje prema drugima. BiH nema visokog predstavnika i on više nije ni u pokušaju. Ono što je napisao u izvještaju ga aposlutno disfkalifikuje u bilo kakvom razgovoru, pa taman ga sutra u Vijeću sigurnosti UN i imenovali za visokog predstavnika", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci, prenosi Srna.

On tvrdi da su "izvještaj pisali muslimani koji rade u Schmidtovoj kancelariji", te dodaje da Schmidt ništa ne može uraditi, niti bilo koga smijeniti.

Kada je riječ o Matthewu Palmeru, izaslaniku SAD, Dodik je rekao da su Bošnjaci puzali pred njim, ali je postao neomiljen čim je rekao nešto što se njima ne sviđa.

"Svjedok sam da je Bakir Izetbegović, lider SDA tražio sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kada je Vučić rekao u redu, onda je Izetbegović rekao – neću. Tako nešto mi je rekao i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i o čemu onda da pričamo?”, pita Dodik.

On je ocijenio da se Bošnjaci i Hrvati u BiH nikako ne mogu dogovoriti, bez obzira na prisustvo stranaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...