GRAĐANI KUPUJU OGRIJEV U ZADNJI TRENUTAK I NA RATE: Za metar drva potrebno izdvojiti...

Nizak standard i male plaće mijenjaju životna pravila

  • Društvo

  • 02. Nov. 2021  

  • 0

Kažu da je dobar domaćin onaj koji ogrjev za zimu nabavlja tokom ljeta, odmah po završetku prethodne sezone grijanja.

Međutim, nizak standard i male plaće mijenjaju životna pravila. Tako ovih dana, početkom novembra, Bijeljinci kupuju ogrjevno drvo i ugalj za nastupajuću zimu.

Radomir Stojanović, direktor preduzeća “MP Komerc”, koje se bavi prodajom uglja, ogrjevnog drveta i briketa, kazao je da na stovarištu ima dovoljno drva i uglja, prenosi Hayat TV.

"Imamo sve vrste drveta, bukovinu, cer i grab. Teže je doći do sirovine, što zavisi od ekspeditivnosti šumskih gazdinstava. Velika je potražnja za ogrjevnim drvetom i ugljem, tako da su na stovarištu gužve svakog dana. Cijena iscijepanih drva je 100 KM po kubnom metru, s dostavom na adresu", naveo je Stojanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...