RADOVAN KOVAČEVIĆ BIJESAN: “SCHMIDT u izvještaju OKRIVLJUJE DODIKA i predstavnike Republike Srpske za sve probleme u BiH, ovako pišu…”

...najradikalnije struje unutar bošnjačke političke struje. Svako ko se razumije u politiku u BiH to vidi u izvještaju, naveo je Kovačević.

  • Mini market

  • 03. Nov. 2021  03. Nov. 2021

  • 1

Christian Schmidt će, nakon svog jednostranog izvještaja o situaciji u BiH u kojem za sve krivi Republiku Srpsku i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, biti isključivo dodatni faktor razdora, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević

Kovačević je rekao da je očigledno da Schmidt  bez obzira na to kako se predstavljao, nije političar koji može doprinijeti poboljšanju odnosa u BiH.

On je za Večernje novosti izjavio da Schmidt  u izvještaju za sjednicu Vijeća sigurnosti UN nije napisao apsolutno ništa, kao što nije pisao ni Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik.

- Ovakvu vrstu izvještaja pišu najradikalnije struje unutar bošnjačke političke struje. Svako ko se razumije u politiku u BiH to vidi u izvještaju - naveo je Kovačević.

On je rekao da je evidentno da je Schmidt izvještaj najradikalniji ikada napisan u OHR-u, i najjednostraniji.

- Ovaj nazovidokument favorizuje bošnjačke političke predstavnike, a okrivljuje Dodika i predstavnike Republike Srpske za sve probleme u BiH - napomenuo je Kovačević.

Mediji prenose da je u Vijeću sigurnosti usaglašena rezolucija prema kojoj institucija visokog predstavnika neće biti pomenuta u konačnoj verziji kojom se produžava mandat EUFORA u BiH, kao i da se Schmidt  neće obraćati na sjednici, piše Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...