BURNO U SKUPŠTINI KANTONA SARAJEVO: Konaković Devića poredio sa SNSD-ovim ministrom Stašom Košarcem, a onda mu je on odgovorio...

SDA-ov zastupnik kazao je Konakoviću da je slatkorječivi frazeolog

  • Mini market

  • 03. Nov. 2021  03. Nov. 2021

  • 2

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo počela je raspravom zastupnika Mahira Devića (SDA) i Elmedina Konakovića (NiP) zbog tačke Izmjene i dopune budžeta KS za 2021. godinu po hitnom postpuku. U okviru ovih izmjena planirano izdvajanje novca za sajam EXPO u Dubaiju.

Konaković je optužio zastupnika Devića da je o EXPO-u dao izjavu identičnu kao SNSD-ov ministar Staša Košarac.

-Identičnu formulaciju koju je SNSD-ov ministar Staša Košarac koristio o EXPO-u je dao Mahir Dević. Od A do Ž, identično, rekao je Konaković.

-Postaje da tradicija da se izmjene budžeta donose po skraćenim i hitnim procedurama bez javne rasprave. EXPO Dubai je priča stara pet godina planska aktivnost države BiH a ne KS i ona ne može biti razlog za hitne izmjene Budžeta, rekao je između ostalog Dević i dodao je kako će Klub SDA glasati protiv hitne procedure, piše Oslobođenje.

-Ne znam šta je govorio državni ministar Košarac. I ne vidim u kakav kontekst se može dovesti moja diksusija. Ukoliko je Konaković mene pokušao predstaviti kao Stašu Košarca, to je njegov neki jeftini politički pokušaj, njegovo legiitmno pravo koje nema veze sa hitnošću i po poslovniku ste ga predsjedavajući trebali upozoriti da to nije tema. Rekao sam da je to bila aktivnost koja je prisutna pet godina. Ako je to rekao ministar na državnom nivou,  to je činjenica. Ovo je aktivnost koja je najavljena prije pet godina, kazao je Dević koji je Konakovića označio kao slatkorječivog frazeologa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...