ČOVIĆ U ZAGREBU NA SASTANKU SA PLENKOVIĆEM I GRLIĆ RADMANOM: Razgovarali su o...

...Izmjenama Izbornog zakona.

  • Vijesti

  • 03. Nov. 2021  03. Nov. 2021

  • 20

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović ponovo je u Zagrebu gdje se susreo s liderima susjedne zemlje, a teme je kao i svaki put zadnjih godina, Izborni zakon.

Čović je na Twitteru objavio fotografiju sa sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministarom vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordanom Grlić Radmanom.

Naveo je kako se prvestveno razgovaralo o, kako je kazao, zahtjevnoj situaciji u Bosni i Hercegvini.

"Izmjenama Izbornog zakona koje će biti dovršene 2021. godine, moraju biti takve da prava konstitutivnih naroda moraju biti u potpunosti zaštićena. To je ključ stabilnosti, jednakosti i nediskriminacije", smatra on.

Po najavama Čović bi se danas trebao sastati i sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...