NETRPELJIVOST SE NASTAVLJA: Zoran Milanović nije pozvao ministra Banožića na promociju...

Presedan je i da ministar odbrane Mario Banožić nije pozvan na promociju.

  • Regija

  • 03. Nov. 2021  

  • 0

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović upriličio je danas prijem u povodu uručenja činova, časničkih bodeža i rješenja o prijemu u djelatnu vojnu službu te rasporeda na dužnost za kadete 14. i 15. naraštaja koji su uspješno odbranili završne radove.

Predsjednik je odlučio da promocija kadeta ove godine bude na Pantovčaku, a ne na Hrvatskom vojnom učilištu gdje se inače održava. Presedan je i da ministar odbrane Mario Banožić nije pozvan na promociju.

Na pitanje zašto se svečanost održava na Pantovčaku, a ne na Hrvatskom vojnom učilištu iz Ureda predsjednika poručuju da je to tako zato što je predsjednik Milanović tako odlučio.

Ministar i predsjednik posljednjih su sedmica u sukobu. Jučer je tako predsjednik ministra nazvao opuškom, a ministar predsjednika psihijatrijskim slučajem, navodi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...