BURNO NA SJEDNICI VIJEĆA MINISTARA: Nije usvojena nijedna odluka, s dnevnog reda povučen…

Brkić očekuje da predsjedavajući sazove novu sjednicu Vijeća ministara, na kojoj će biti usvojen ovaj dokument, za koji je napomenuo da ne prejudicira članstvo BiH u NATO-u.

  • Vijesti

  • 04. Nov. 2021  04. Nov. 2021

  • 0

Predsjedavajući Komisije za saradnju s NATO-om BiH Josip Brkić izjavio je danas da je na njegov zahtjev, uz podršku Vjekoslava Bevande i Bisere Turković kao i ostalih ministara iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda, s dnevnog reda Vijeća ministara povučen Prijedlog programa reformi BiH 2021.

"Kao ovlašteni predlagač u ime Komisije za saradnju s NATO-om i u skladu s najavama da bi ta važna tačka, taj formalno-pravni i politički okvir saradnje BiH i NATO-a mogao biti neizglasan na Vijeću ministara, povukao sam je s dnevnog reda sa zahtjevom predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji da je uvrsti na narednu sjednicu", rekao je Brkić novinarima.

On je naveo da je u skladu s najavom predsjedavajućeg Vijeća ministara da će biti protiv svih odluka, na ovaj način Program reformi ostavio u proceduralnom životu.

"Ukoliko bi se dogodilo da nema konsenzusa u Vijeću ministara za njegovo usvajanje, to bi značilo, uslovno rečeno, i kraj tog dokumenta", pojasnio je Brkić, koji je i zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH.

On je naglasio da su u Komisiji za saradnju s NATO-om svi članovi učestvovali u izradi dokumenta konsenzualno, bez obzira na to iz koje stranke dolaze i kojem konstitutivnom narodu pripadaju.

"Iz tog razloga smatram da je moja odgovornost da se omogući Vijeću ministara da se u konsenzusu, kako je napravila Komisija za saradnju s NATO-om, usvoji program reformi u nadam se skorom vremenu", rekao je Brkić.

On je dodao da optimizam izvlači iz konsenzusa svih koji su radili u komisiji i saglasili se s Programom reformi za 2021. godinu.

Brkić očekuje da predsjedavajući sazove novu sjednicu Vijeća ministara, na kojoj će biti usvojen ovaj dokument, za koji je napomenuo da ne prejudicira članstvo BiH u NATO-u, piše Klix..

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...