ŠTA NOSI KIŠNA NOĆ GRAĐANIMA SARAJEVA: Situacija u saobraćaju se popravlja, otežan promet autobusa...

Osposobljene su ceste u Trnovu i Ilijašu i za sada stanje je stabilno.

  • Vijesti

  • 05. Nov. 2021  05. Nov. 2021

  • 0

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo saopćilo je da saobraćajni izazovi i dalje traju, ali da se situacija popravlja.

"Velike izazove još uvijek imamo u saobraćaju radi obilnih padavina i nestanka električne energije. Sada je situacija bolja, tramvajski i trolejbuski saobraćaj je stabilan, ali i dalje imamo autobuske i minibuske linije koje otežano saobraćaju radi gužvi. Neke od linija nisu funkcionalne radi poplavljenih saobraćajnica", naveli su.

Većina semafora je u funkciji, a u dogovoru sa MUP-om, svi raspoloživi resursi će biti na raspolaganju za regulaciju saobraćaja.

Uvedene su dežure na cestama koje su trenutno neprohodne radi obilnih padavina.

Osposobljene su ceste u Trnovu i Ilijašu i sad za sad je stanje stabilno.

Također, osposobljena je i IX transverzala, a saobraćaj na relaciji Dobrinja - Nedžarići je normalizovan.

“Svjesni smo da se situacija mijenja iz sata u sat, ali nastavit ćemo pratiti sve, biti u pripravnosti i javnost obavještavati o svim eventualnim promjenama”, poručuju iz Ministarstva saobraćaja KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...