APEL KOLEGAMA: “Ostavite se ličnih sujeta, bitan je svaki pedalj BiH, poplave su ozbiljan problem, a ne poligon za političare”

Narodni evropski savez BiH poziva sve predstavnike u vlasti da se u ovoj situaciji ostave ličnih sujeta, predizbornih aktivnosti i bavljenja svojim političkim protivnicima, a fokusiraju na konkretan rad i pomoć građanima.

  • Društvo

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 1

Slike poplavljenih kuća, poslovnih objekata i zemljišta na samom početku zimskog perioda izazivaju kod svakog čovjeka najiskreniju sućut, zebnju, solidarnost i želju da pomogne koliko god može, saopćeno je iz Narodnog evropskog saveza.

Kako navode, nažalost, baš s područja u kojem se iste te poplave dešavaju odlaze vijesti i informacije u kojima su glavni likovi političari koji se u javnom prostoru sada prepiru ko se i koliko slikao na terenu, da li su problemi s poplavama počeli slučajno baš od 2019. godine, ko je stručan, a ko nije i čije su namjere ispravne i poštene.

"Niti jedna od stvari o kojima se sada vode polemike u javnom prostoru nisu od pomoći onima kojima je voda uništila imovinu i sredstva za život. Tim ljudima je potrebna samo konkretna podrška i pomoć u spašavanju i saniranju šteta i svako ko se u ovim trenucima bavi bilo kakvim oblikom politiziranja nanosi ogromnu štetu tim građanima, ali u konačnici i sebi. Moramo se učiti da je jednako bitan svaki pedalj BiH, svaki njen građanin i da je iznad svega briga o državi i njenim ljudima", riječi su predsjednika Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) Nermina Ogreševića.

Narodni evropski savez BiH poziva sve predstavnike u vlasti da se u ovoj situaciji ostave ličnih sujeta, predizbornih aktivnosti i bavljenja svojim političkim protivnicima, a fokusiraju na konkretan rad i pomoć građanima.

"Ne potcjenjujmo građane ni jednog dijela ove zemlje jer živimo u vremenu koje je teško, puno izazova i sve češće su prisutni ovakvi ili slični problemi koji utiču na živote ljudi. Nema mjesta ničem drugom osim konkretnom radu, sva rivalstva u ovom su trenutku nalik na loš cirkus, jer za njih jednostavno nije ni vrijeme ni mjesto", istaknuo je Ogrešević.

NES BiH: Poplave su ozbiljan problem, a ne poligon za političare Slike poplavljenih kuća, poslovnih objekata i...

Objavljuje NES BiH - Narodni evropski savez BiHSubota, 6. studenoga 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...