PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: “Nismo mi u ratu, nije politika nekakav balet, ako vas neko pljuje..."

"...gadi, govori najgore stvari, nećete šutjeti."

  • Regija

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 2

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, posjetio je u subotu zajedno s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, KB Dubrava i sastao se s direktorom Ivicom Lukšićem, Kriznim stožerom KB-a Dubrava te drugima iz užeg vodstva bolnice nakon čega je dao izjavu za medije.

Između ostalog je komentarisao i posljednja prepiranja s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Kazao je da, otkako je on premijer, donose se dobre odluke kada je u pitanju vojska.

Plenković je rekao da je smjena Banožića smiješna.

“Kakva smjena? To su smiješne teze. Pa ne odlučuje on (Milanović) o ministrima. O ministrima u Vladi odlučujem ja i Sabor koji im je dao povjerenje. Čitam i gotovo da ne vjerujem što su ljudi u stanju mudro analizirati kakav sam ja, ja još nijednu istinu nisam pročitao”, kazao je.

Je li moguće primirje između njega i Milanovića?

“Nismo mi u ratu. Pogledajte malo kako se tko ponaša. Ako vas netko vrijeđa, pljuje, omalovažava, kao što je ministra, u redu je da se odgovori. Nije politika nekakav balet. Ako vas netko pljuje, gadi, govori najgore stvari, nećete šutjeti. Političari nisu tu da šute, nego da govore, neki govore kao ovaj malo prije spomenuti (Hasanbegović), a neki govore ono što trebamo. Možemo mi biti u retorici gori od njega, ali nećemo. Želimo biti kulturniji. Nismo imali ovakve situacije prije nego je postao predsjednik. Kužite tu temeljnu razliku, ovog nije bilo dok on nije bio predsjednik”, rekao je Plenković za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...