VUKANOVIĆ O UBISTVU MILANA VUKELIĆA: "Bio je jedna od prvih žrtava režima Milorada Dodika"

Vukelić je nastradao u atentatu kada je u njegov automobil "Ford fiesta" podmetnuta eksplozivna naprava, 700 grama TNT eksploziva – trotila, a koja je aktivirana dok je vozio automobil,

  • Politika

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 0

Danas je godišnjica ubistva i 14 godina od atentata na Milana Vukelića, časnog građevinskog inženjera i radnika Zavoda za izgradnju grada Banjluke, koji je jedna od prvih žrtava mafijaškog režima Milorada Dodika i SNSD-a, prisjetio se na svom blogu političar Nebojša Vukanović.

Vukelić je nastradao u atentatu kada je u njegov automobil "Ford fiesta" podmetnuta eksplozivna naprava, 700 grama TNT eksploziva – trotila, a koja je aktivirana dok je vozio automobil, i to u blizini sjedišta Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Tom prilikom su teško ranjene dvije osobe koje su sa njim bile u vozilu, a suvozač je od siline eksplozije izgubio obje noge.

Ni poslije 14 godina nisu otkrivene ubice niti nalogodavci ovog zločina, kao što nisu otkrivene ubice niti nalogodavci koji su odgovorni za smrt Davida Dragičevića, Slaviše Krunića i drugih nevinih žrtava. Kad država ubija ubice ostaju nepoznate. Jasno je da se ovo, kao i drugi atentati i ubistva neće biti rasvijetljeni i dobiti sudski epilog dok se narod i zarobljene institucije ne oslobode okova Mafije i režima SNSD-a, i zbog toga jedan od prvih i ključnih zadataka nove vlasti mora biti rasvjetljavanje svih nerasvjetljenih ubistava.

Umjesto omaža pokojnom Milanu Vukeliću, čija sestra i porodica godinama čekaju pravdu, objavljujem predgovor koji sam napisao prije 3 godine za knjigu koju je o Milanu Vukeliću napisao novinar Miljan Kovač. Pokoj duši i omaž Milanu Vukeliću i svim nedužnim pravednicima, nedužnim žrtvama režima i Mafije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...