SISTEM PVO: Turska uspješno testirala raketu dugog dometa, porede je s ruskim S-400

Šef predsjedništva Turske za odbrambenu industriju Ismail Demir na Twitteru te je rekao kako je Turska uspješno okončala još jednu fazu razvoja dalekometnog naoružanja.

  • Svijet

  • 06. Nov. 2021  

  • 5

Zvaničnici Ministarstva odbrane Turske izjavili su kako je ova zemlja danas uspješno testirala svoju protivzračnu raketu dugog dometa Siper, koja se smatra konkurentnom ruskom sistemu S-400.

Šef predsjedništva Turske za odbrambenu industriju Ismail Demir na Twitteru te je rekao kako je Turska uspješno okončala još jednu fazu razvoja dalekometnog naoružanja.

"Uspješno smo završili još jednu fazu u razvoju našeg dalekometnog i višeslojnog nacionalnog PVO sistema Siper. Sve prijetnje ćemo eliminisati sa Siperom koji planiramo uvrstiti u vojni inventar 2023. godine", rekao je Demir.

Također, Demir je u izjavi za medije izjavio kako Turska planira proizvoditi novo oružje te da će imati i do šest različitih sistema protivzračne odbrane.

Projekt razvoja rakete dugog dometa Siper vode turske vojne kompanije ASELSAN, ROKETSAN kao i Vijeće za naučna i tehnološka istraživanja Turske.

Pored Sipera u kojeg turski zvaničnici polažu velike nade, Turska radi na unapređenju PVO sistema Hisar, Sungur i Korkut.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...