HAOTIČNO I NA JAHORINI: Uništene staze i dijelovi puta, poplave nanijele milionsku štetu (VIDEO)

"Sutra će doći procjenitelji da vide precizno kolika je šteta, a ono što znamo je da je milionska sigurno", istakao je Ljevnaić.

  • Hronika

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 0

Poplave koje su pogodila Јahorinu i Sarajevsko-romanijsku regiju prouzrokovale su milionske štete Olimpijskom centru Јahorina, rekao je direktor ovog centra Dejan Ljevnaić.

"Uništena je većina staza, dijelovi pojedinih, parking prostori, neke je potpuno odnijela voda. Uništeni su dijelovi puta, neki još uvijek nisu prohodni. Uništene su garaže, od gondole nove, od šestosjeda su potopljene", naveo je Ljevnaić.

Dodao je za RTRS da je jezero uništeno i napunjeno muljem, zbog čega će biti otežan rad sistema za vještačko osnježavanje.

"Sutra će doći procjenitelji da vide precizno kolika je šteta, a ono što znamo je da je milionska sigurno", istakao je Ljevnaić.

Ljevnaić je izrazio nadu da posljedice elementarne nepogode koja je pogodila Јahorinu neće uticati na početak sezone.

"Imamo 20 dana da saniramo štetu i nadamo se da ćemo uspjeti i spremno dočekati decembar", rekao je direktor OC Јahorina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...