DODIKOVA DIPLOMATSKO-DESNIČARSKA OFANZIVA: Janez Janša objavio o čemu je razgovarao s Miloradom...

Nakon sastanka sa mađarskim premijerom, Dodik će razgovarati sa još jednim kontroverznim, desno orijentisanim, političkim liderom iz jedne od zemalja EU

  • Politika

  • 07. Nov. 2021  07. Nov. 2021

  • 9

Nakon radne večere člana Predsjedništva BiH i premijera Slovenije Janeza Janše, na Twitteru se oglasio upravo Janša i kratko naveo o čemu je razgovarao sa Dodikom.

Janša je naveo da je sa Dodikom imao sadržajni razgovor o situaciji u BiH.

Teritorijalni integritet i poštovanje postojećeg ustavnog poretka, vodeći računa o istim pravilima za sve, temelj za suživot njenih naroda i rješavanje trenutnih dilema. Budućnost u punom suverenitetu BiH i članstvu u #EU“, naveo je Janša na Twitteru.

Inače, Dodikov sastanak sa Janšom dolazi nakon posjete mađarskog premijera Viktora Orbana sa kojim se jučer Dodik sastao u Laktašima.

Ranije je rečeno da je član Predsjedništva Milorad Dodik upoznao slovenačkog premijera o opredijeljenosti “Republike Srpske za očuvanje Dejtonskog sporazuma i vraćanja nadležnosti koje su u skladu sa ovim sporazumom i Ustavom BiH”.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...