NEVJEROVATAN MEČ DVOJICE NAJBOLJIH: Đoković savladao Medvedeva i postavio još jedan rekord

Novak Đoković pokorio je Pariz i drugi put ove sezone.

  • Sport

  • 07. Nov. 2021  

  • 0

Nakon što je sredinom ove godine osvojio Roland Garros, Đoković je danas stigao i do titule na pariškom Mastersu, savladavši u finalu turnira Rusa Daniila Medvedeva sa 2:1 u setovima, prenosi Sport1.

Đoković je slavio nakon dva sata i 16 minuta igre rezultatom 4:6, 6:3, 6:3, a oba tenisera su pokazala zašto su s razlogom dvojica najboljih tenisera na svijetu.

Prvi do brejka je stigao Medvedev i poveo sa 2:0, a onda je Đoković digao nivo igre i vezao tri gema za vodstvo od 3:2. Nastavio je Novak u visokom ritmu i u šestom gemu, došao do brejk lopte, ali je Medvedev spašava, potom dobrim servisima osvaja i naredna dva poena, te poravnava na 3:3.

Nakon toga dolazi do pada u Novakovoj igri koji Medvedev koristi, pravi brejk u sedmom gemu i upravo njega održava do kraja seta koji dobija sa 6:4.

Drugi set počinje drugačije nego prvi, jer su oba igrača pokazivala veću sigurnost na svojim servis gemovima, ali ovoga puta je prvi udarac zadao Đoković, koji oduzima protivniku servis u četvrtom gemu, a onda i potvrđuje brejk za 4:1.

Medvedev se nije predavao i osvajao je svoje servis gemove, a onda u gemu u kojem je Novak servisao za drugi set uspio pružiti žestok otpor, doći do tri brejk lopte, ali ih je Novak sve tri spasio. Potom je Đoković propustio dvije set lopte, da bi treću konačno iskoristio i poravnao na 1:1 u setovima.

U trećem setu slična priča kao i u drugom, s obzirom da oba tenisera na početku ubjedljivo osvajaju svoje gemove, ali onda sredinom seta, tačnije u petom gemu Đoković pravi ogroman pritisak na servis Medvedeva, stiže do brejk lopte i koristi je za vodstvo od 3:2.

Nakon što je potvrdio brejk sa nulom, Đoković je još jednom uzeo servis Medvedevu, ali u gemu u kojem je servirao za titulu nije uspio zadržati fokus, te je vratio Rusa u meč.

Ipak odmah u gemu nakon toga Đoković pravi novi brejk, stiže do pobjede za rekordnu 37. Masters titulu u karijeri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...