"NE ZNAM ŠTA ĆE BITI SA GOSPODINOM DODIKOM...": Željko Komšić otkrio detalje sastanka sa Gabrielom Escobarom...

Govora o Izbornom zakonu na sastanku sa Escobarom nije bilo potvrdio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

  • Politika

  • 08. Nov. 2021  08. Nov. 2021

  • 18

-Rata neće biti, jasno je nakon sastanka poručio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prenoseći stav Gabriela Escobara zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i specijalnog izaslanika predsjednika Joea Bidena.

-Ne znam šta će biti na susretu sa gospodinom Dodikom. Izričite poruke Escobara su da rata neće biti, Dayton je bio i ostaje politika SAD-a koje su i jedna od potpisnica Sporazuma i ništa se ne može desiti sa Daytonom mimo SAD-a. Ponašanje Srbije i Beograda je takvo da nisu zainteresovani za bilo kakvu vrstu konflikta. Regionalna inicijativa otvoreni Balkan je prihvatljiva, ocjena Escobara je da se ovo što se dešava u BiH je vještačka kriza.

Govora o Izbornom zakonu na sastanku sa Escobarom nije bilo potvrdio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

-SAD smatraju da je proširenje EU na Zapadni Balkan imperativ ne samo za nas nego i za EU. Postoje različiti pristupi, ali SAD stoje iza toga da Zapadni Balakan mora ući u jače procese integracije u EU. Dotakli smo se i pitanja korupcije koja hara cvijelom regijom pa i BiH, kazao je Komšić naglasivši da samo "lud čovjek može ići na to da se ugrozi mir i stabilnost u regionu i samoj BiH."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...