DENIS ZVIZDIĆ POSLIJE SUSRETA S ESCOBAROM: "Dejton ostaje osnova politike SAD prema BiH i niko nema pravo da..."

Kazao je da sve što se dešava na postizanju određenih rješenja mora proći kroz Parlament BiH, a ne bilo koji drugi nivo vlas

  • Vijesti

  • 08. Nov. 2021  08. Nov. 2021

  • 3

Nakon sastanka zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabriela Escobara s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Zastupničkog doma BiH Denis Zvizdić je kazao da je zajednička ocjena da će sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini ostati mirna.

"Dejton ostaje osnova politike SAD prema BiH i niko nema pravo da djeluje unilateralno. Pozivam sve političke aktere da zajedno sa prijateljima iz svijeta i SAD-a radimo na prevazilaženju prošlosti, da se svi posvetimo budućnosti, integracijama BiH, da se vratimo ekonomiji i da se vratimo na povećanju funkcionalnosti institucija BiH", kazao je Zvizdić.

Kazao je da sve što se dešava na postizanju određenih rješenja mora proći kroz Parlament BiH, a ne bilo koji drugi nivo vlasti.

"Govorili smo i o ekonomskoj saradnji, potrebno je da se vratimo životnim pitanjima, da mladi ljudi ostanu u BiH", kazao je Zvizdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...