ELON MUSK JE ZABRINUTO GLEDAO U NEBO: Vrtoglava brzina ulaska u atmosferu i slijetanje astronauta na Zemlju…

Četvero astronauta uspješno je sletjelo na obalu američke savezne države Floride poslije višemjesečnog boravka na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

  • HiTec

  • 09. Nov. 2021  

  • 0

Kapsula Dragon kompanije Space X spustila se bezbjedno na Zemlju u 3.33 po srednjoevropskom vremenu poslije vrtoglave brzine od ulaska u atmosferu, koja je smanjena uz pomoć četiri ogromna padobrana.

Astronauti, Francuz Thomas Pesquet, Amerikanka Megan McArthur, Amerikanac Shane Kimbrough i Japanac Akihiko Hošide boravili su od 24. aprila na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Njih je dočekala specijalna ekipa koja ih je izvukla iz kapsule, jer nisu mogli hodati poslije boravka u bestežinskom stanju.

Oni će biti poslani na fizičku rehabilitaciju od najmanje tri nedjelje tokom koje će ponovo učiti da hodaju i navići se na Zemljinu težu.

U Međunarodnoj svemirskoj stanici, koja se nalazi oko 400 kilometara iznad Zemlje, ostala je ekipa od dva ruska i jednog američkog astronauta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...