NASTAVAK SUĐENJA U SLUČAJU “DŽENAN MEMIĆ” NA ČEKANJU: Porodila se Alisa Mutap-Ramić

Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, 9. jula podiglo optužnicu protiv pet osoba te je proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje.

  • Hronika

  • 09. Nov. 2021  09. Nov. 2021

  • 0

Alisa Mutap - Ramić, bivša djevojka ubijenog mladića Dženana Memića, kojoj su sudi u Sudu Bosne i Hercegovine zajedno s njenim ocem Zijadom Mutapom i još tri osobe, porodila se u Sarajevu, potvrđeno je portal Radiosarajevo.ba.

Iz toga razloga nastavak suđenja u ovom procesu na čekanju, a ranije je portal Radiosarajevo.ba pisao da bi upravo zbog poroda Alise Mutap - Ramić, suđenje moglo biti odgođeno na neodređeno vrijeme.

"Prema informacijama koje imamo, suđenje će biti nastavljeno tek pred Novu godinu", potvrđeno je za naš portal.

Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, 9. jula podiglo optužnicu protiv pet osoba te je proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje.

Optužnica je podignuta protiv Zijada Mutapa, njegove kćerke Alise Ramić (ranije Mutap), bivše djevojke stradalog Memića, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića

Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život dana 8.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih ozljeda je 15. februara iste godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...