DODIK STIGAO NA SASTANAK KOD ERDOGANA: Pogledajte kako ga je dočekao predsjednik Turske...(VIDEO)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan sastao se s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom

  • Vijesti

  • 09. Nov. 2021  09. Nov. 2021

  • 26

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan primio je danas u Ankari člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a tema razgovora će biti aktuelna situacija u BiH i privredna saradnja i infrastrukturni projekti.

Dodik je uoči puta u Tursku istakao da će Erdoganu prenijeti "pravu sliku situacije u BiH" jer je, prema njegovom mišljenju, do sada dobijao jednostrane informacije.

On od ranije pokušava inicirati sastanak predsjednika Turske, Srbije i Hrvatske sa trojicom lidera u BiH - predsjednicima SDA, HDZ-a i SNSD-a sa ciljem stabilizacije prilika u BiH.

On je ocijenio da je Erdogan čovjek koji nije spreman da učini u BiH bilo šta što bi bilo štetno za Srbe i Hrvate.

Dodik na ovaj način pokušava stvoriti "predstavnike naroda" i uvući tri države da posreduju u razgovorima o unutrašnjim pitanjima BiH uz izbjegavanje SAD-a i Evropske unije.

Erdogan je jučer izrazio spremnost sa svima u BiH, piše Klix.

"Od sada ćemo snažnije i drugačije nastaviti da stojimo uz bosansku braću. Uložili smo i činimo sve napore da mir nakon rata bude trajan. Bosna i Hercegovina je multikulturalna zemlja i mi podržavamo nepostojanje bilo kakve diskriminacije uz očuvanje etničkog identiteta. Turska je od Dejtonskog mirovnog sporazuma najveća prepreka događajima iz prošlosti. I Bošnjaci, i Srbi i Hrvati imali su korist od ulaganja turskih kompanija", rekao je.

On je poručio da neće dozvoliti da BiH postane u mjesto utjecaja i obračuna.

"Ozbiljno smo pojačali naše diplomatske napore nakon tenzija kojom se ugrožava integritet. Kao država koja razgovara sa svim stranama u Bosni i Hercegovini, preuzeli smo inicijativu za rješavanje problema", poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...