IAKO INSISTIRA AKTUELNA VLAST: Đukanović neće odgoditi izbore na Cetinju i u opštinama…

"Već su u toku izborne radnje”, poručio je Đukanović.

  • Regija

  • 09. Nov. 2021  

  • 0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ponovio je da neće odložiti lokalne izbore raspisane za 5. decembar na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici, iako to traži aktuelna vlast.

Predsjednik je, na Cetinju, poručio kako su njegov kabinet i međunarodni pravnici dobro izučili sve aspekte ovog pitanja.

“Želim da kažem da sam naravno na strani onih koji predlažu da objedinimo termin lokalnih izbora, da to smatram vrlo racionalnim i da je sada samo pitanje kada bi mogao biti taj termin i morao bi se odnositi na izbore u svim lokalnim samoupravama, kao i u Glavnom gradu. To se, po našem viđenju, ne može odnositi na izbore u Prijestonici i ove dvije opštine zbog toga što su izbori već raspisani”, saopštio je Đukanović novinarima.

Podsjetio je da je odluka o raspisivanju izbora u te tri opštine zakonita i već je dio pravnog sistema i ne može se ignorisati.

“Takođe, već su u toku izborne radnje”, poručio je Đukanović i kazao da nema namjeru da ruši pravni poredak.

On je kazao da, nastojanje većine u Skupštini da zaustavi predizborne radnje u tim opštinama, smatra opstrukcijom demokratije i izbornih procesa na kojima građani treba da saopšte slobodnu volju.

“Epidemiološka situacija uvijek može biti razlog za pomjeranje ne samo izbora, već i kompletnog toka života u jednoj zajednici. Epidemija traje, pandemija je promijenila kvalitet života ljudi širom planete, ali kao što vidimo, taj život se normalizuje. Kada smo odložili izbore u Tivtu, tada su bile jezive razmjere epidemije u Crnoj Gori. Nakon toga smo imali realtivno normalnu turističku sezonu, otvorene granice za ulazak ljudi, jer je to bio interes ekonomije. Kao što je to bio interes ekonomije, ovo je sada interes demokratije – da obavljamo sve političke zadatke u našoj zajednici ukoliko to nerješivo ne ugrožava kvalitet zdravlja. Ako ozbiljno ugrožava kvalitet zdravlja, onda je to razlog da se razgovara o tome, ali čini mi se da iz svega onoga kako živimo i obavljamo svoje poslove, ne postoje razlozi zbog kojih bi se sada poseglo za takvom mjerom. Parlament je donio zakonske izmjene i predvidio mogućnost da se, ukoliko postoje vanredni razlozi, to može učiniti, a prema mom viđenju, ne postoje razlozi da odlažemo izbore u ove tri opštine”, ocijenio je Đukanović, navodi Gradski.me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...