NAKON SCENA KOJE SU ŠOKIRALE AMERIKU: Nikola Jokić saznao kaznu za prekršaj nad Morrisom, NBA kaznila još dva igrača

Sukob koji je prodrmao NBA ligu dobio je i zvanični epilog.

  • Sport

  • 10. Nov. 2021  10. Nov. 2021

  • 0

Nikola Jokić, najkorisniji sjevernoamerički košarkaš NBA lige, čiji je prvi tripl-dabl učinak u sezoni ostao u sjenci isključenja iz utakmice protiv Miami Heata, moraće da odmara jednu utakmicu. Utakmica je praktično bila završena kada je Jokić pretjerano reagovao na faul Markieffa Morrisa, koji će morati da plati 50.000 dolara, prenosi STA.

Utakmica igrana u ponedjeljak, koju su Denver Nuggetsi dobili sa 113:96, dobila je epilog od disciplinske komisije lige. Jokić će odmarati jedan meč zbog isključenja, kada je pretjerano reagovao nakon grube lične greške Morrisa. Tom prilikom Jokić je snažno udario o pod.

Srpska zvijezda je prije toga postigla triple-double sa 25 poena, 15 skokova i deset asistencija. Jokić će danas po lokalnom vremenu propustiti utakmicu protiv Indiana Pacersa.

Disciplinska komisija, navodi NBA, nije kaznila samo Jokića. Morris će morati da plati 50.000 dolara vodstvu lige za grubu ličnu grešku, a Jimmy Butler 30.000 dolara zbog pokušaja eskalacije spora, te odbijanja da da intervju za NBA nakon utakmice.

Dva tima će se ponovo sastati 29. novembra u Miamiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...