POTPUNI HAOS NA ISTOKU EUROPE: Probijena granica između Bjelorusije i Poljske, nasilno srušena...

Dok Europska unija trenutno planira uvođenje novih sankcija protiv Bjelorusije, na granici s Poljskom odvija se prava drama.

  • Svijet

  • 10. Nov. 2021  10. Nov. 2021

  • 0

Dvije velike grupe migranata navodno su uspjele probiti ogradu na granici između Bjelorusije i Poljske. Nekoliko desetaka ljudi uspjelo je srušiti ogradu u blizini sela Krynki i Bialowieza i prijeći granicu, javila je poljska agencija PAP pozivajući se na lokalnu radio stanicu Bialystok. 

Isti izvor navodi riječi glasnogovornice pograničnih snaga koja je rekla da su u oba slučaja ograde na granici nasilno srušene. Neki migranti odvedeni su u Bjelorusiju, dok su drugi uspjeli pobjeći, rekla je.

Na bjeloruskoj strani su stotine migranta. Poljska odbija primiti migrante na svoj teritorij pa je posljednjih sedmica poslala stotine pripadnika svojih snaga na granicu te je podigla bodljikavu žicu, u nastojanju da spriječi bilo kakav pokušaj migranata da se probiju.

Europska unija trenutno planira uvođenje novih sankcija protiv Bjelorusije, koje bi se posebno odnosile na državnog zračnog prijevoznika Belaviu zbog navodnog transporta migranata u Bjelorusiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...