ELEZ PRIZNAO KRIVICU ZA SLUČAJ "LUTKA": Poznato na koliko bi trebao biti osuđen

U slučaju "Lutka" Elez je optužen za ubistva, pokušaje ubistava, pljačkanje transporta novca...

  • Hronika

  • 10. Nov. 2021  10. Nov. 2021

  • 0

Darko Elez priznao je u potpunosti krivicu za djela za koja se tereti u sklopu istrage poznate pod nazivom "Lutka", saopćeno je iz Tužilaštva BiH

- Za optuženog je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstrožija kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH. U skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih djela. Sporazumnim priznanjem, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, kao i pristao na saradnju sa tužilačkim institucijama BiH i Srbije, u rasvjetljavanju teških krivičnih djela. Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, čime je predmet „Lutka“ u potpunosti pravosnažno okončan, piše u saopćenju Tužilaštva.

Inače, potvrđena optužnica iz slučaja "Lutka" Eleza tereti za organizovani kriminal povezan sa više krivičnih djela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela izvršena od 2005. do 2009. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...