DENIS BEĆIROVIĆ KATEGORIČNO: "Vulina proglasiti personom non grata u BiH"

"Kulminacija njegove anticivilizacijske politike je sinoćnje polaganje cvijeća ispred murala pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića", navodi Bećirović.

  • Politika

  • 10. Nov. 2021  10. Nov. 2021

  • 9

Delegat u Domu naroda BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović, pozvao je danas da se Aleksandra Vulina proglasi personom non grata u BiH.

 "Javno pozivam nadležne organe države Bosne i Hercegovine da ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina proglase personom non grata na državnoj teritoriji Bosne i Hercegovine", navodi Bećirović.

Dodaje da ministar Vulin već dugi niz godina daje antidejtonske, antiustavne i ratnohuškačke izjave koje nanose veliku štetu izgradnji dobrosusjedskih odnosa na prostoru Zapadnog Balkana.

"Kulminacija njegove anticivilizacijske politike je sinoćnje polaganje cvijeća ispred murala pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića", navodi Bećirović i dodaje:

"Također, pozivam i države Evropske unije, da pokrenu mehanizme sankcioniranja neodgovornog ministra Vulina koji krši presude sudova Ujedinjenih nacija i narušava temeljne vrijednosti na kojima počiva savremena Evropa."

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...