TRIVIĆKA IMA SVOJE VIĐENJE KRIZE U ZEMLJI: "Politika SNSD-a i SDA je ista politika, kod Dodika ne znate šta priča strancima, a šta..."

"...priča narodu, a šta paralelno dogovara sa Inzkom i Escobarom."

  • Politika

  • 11. Nov. 2021  11. Nov. 2021

  • 4

„Ubijeđena sam da je Valentin Inzko odluku o zakonu o negiranju genocida donio u dogovoru sa Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem, kako bi se u BiH produbila kriza i kako bi se nastavilo sa retrogradnim politikama“, rekla je potpredsjednica PDP-a i poslanik u NS Republike Srpske Jelena Trivić u emisiji „Puls“ BN televizije.

Politika SNSD-a i SDA je ista politika, navodi poslanica PDP-a u NS Republike Srpske Jelena Trivić, ističući da oni jedni druge hrane i tako doprinose opštoj destabilizaciji ne samo BiH nego i cijelog regiona.

„Potpuno sam ubijeđena da je Inzko donio odluku u nekoj vrsti dogovora sa gospodinom Dodikom i vjerovatno sa Bakirom Izetbegovićem. Inzkova odluka je inicirala sve ostale krize u koje smo ušli, a pogodovala je isključivo retrogradnim politika i kod Srba i kod Bošnjaka. Pogodovala je i Miloradu Dodiku i Bakiru Izetbegoviću. To su retrogradne politike. Oni na tome grade svoje bogatstvo, tu nema dileme“, kaže ona.

"Kod Dodika vi ne znate šta priča strancima, šta priča narodu, a šta paralelno dogovara sa Inzkom i Escobarom. Znate da mu je Inzko dolazio na slavu. On je taj koji je pregovarao sa strancima", naglašava Trivićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...