ČOVIĆ ZADOVOLJNO TRLJA RUKE: Plenković otkrio koliko miliona iz budžeta Hrvatske šalje u Mostar…

Premijer RH Andrej Plenković kazao je da je proračun Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH za iduću godinu povećan gotovo za 100 posto.

  • Društvo

  • 12. Nov. 2021  

  • 0

Na sjednici Vlade Hrvatske u četvrtak odlučeno je da će Hrvatska iz svog proračuna isplatiti šest miliona kuna za Program potpore Sveučilištu i HNK-u u Mostaru.

Premijer RH Andrej Plenković kazao je da je proračun Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH za iduću godinu povećan gotovo za 100 posto.

Osim toga, naglasio je da Hrvatska kontinuirano podupire Bolnicu, Sveučilište i HNK u Mostaru.

“Zdravstvo, kultura, obrazovanje – stalna kontinuirana poruka. Vjerujem da će Hrvati u BiH, kao i Hrvati u svim susjednim državama gdje žive kao manjine, ali i diljem svijeta, biti zadovoljni kad vide da smo predložili skoro 100 postotno povećanje proračuna za Ured za Hrvate izvan Hrvatske za iduću godinu, a kako bismo podržali brojne projekte i programe koji se putem Središnjeg državnog urede inače financiraju”, istaknuo je.

U ovoj godini proračun Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kojeg vodi Zvonko Milas iznosi 81 milion kuna, a za iduću godinu planiran je u iznosu nešto većem od 150 miliona kuna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...