VASKOVIĆ OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALJE: „Darko Elez putem `Skaj` aplikacije, ali i lično, bio je u stalnom kontaktu sa Dijanom Hrkalović i njenim najodanijim vojnicima..."

Dijana Hrkalović napustila je policiju 30. maja 2019. godine sa pozicije državnog sekretara, na koju je imenovana 10.07.2017. godine.

  • Mini market

  • 13. Nov. 2021  13. Nov. 2021

  • 0

Hapšenje sablasne grupe Belivukovih koljača, potom i Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke u MUP-u Srbije, kao i presuda Darku Elezu na petnaest godina robije, zaustavili su krvavi pohod “Osovine Zla” na stvaranju Regionalne NarkoDržave, gdje bi granice postojale za građane, ali ne i za narko dilere i njihove brojne, ali zaista brojne, saradnike iz svih pora društva, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Navedena hapšenja djelo su bezbjednosnih organa Srbije, koji dalje intenzivno rade na krčenju najtoksičnijih dijelova sopstvenog društva, dok se u BiH očekuje skori početak sličnih akcija. Organi Srbije i BiH vrlo usko sarađuju u toj ravni.

Jedna od ključnih karika “Osovine Zla” bio je Darko Elez kojem je naredbe lično prenosila Hrkalovićeva.

Vasković tvrdi kako je Elez imao direktnu komunikaciju sa njom, dok su je potrebnim joj informacijama za Belivukov klan “filovali” Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije, i Ljuban Ećim.

(Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je, 16.10.o.g.) pritvor do 30 dana Hrkalovićevoj, saopšteno je iz Višeg suda. Njoj se na teret stavlja da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem. Riječ je o dokazima u vezi „ubistva na šinama“ u Beogradu. Radi se o ubistvu Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije u Beogradu, 2017. godine. Zbog ubistva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.

Dijana Hrkalović napustila je policiju 30. maja 2019. godine sa pozicije državnog sekretara, na koju je imenovana 10.07.2017. godine.

-Elez je sa Hrkalovićevom komunicirao preko Skaj aplikacije, ali i lično, jer su se veoma često sastajali. Najčešće se to dešavalo u Novom Sadu, gdje ih je pokrivao načelnik Policijske Uprave tog grada Milorad Šušnjić.

Elez je imao direktnu komunikaciju i sa Šušnjićem koji je bio dio njene zločinačke mreže unutar MUP-a Srbije.

Šušnjić je smijenjen 17.09.2020. godine, a nekoliko mjeseci nakon toga i suspendovan. Bio je jedan od najvjernijih policijskih Vojnika Hrkalovićeve i Eleza. 

Međutim, najznačajniji čovjek Hrkalovićeve, ali i Eleza, bio je zamjenik komandanta Žandarmerije Nenad Vučković Vučko, koji je iz Vojske Srbije, po nalogu Hrkalovićeve prebačen direktno u Žandarmeriju.

Vučković je bio član navijačke grupe Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je likvidiran “u sačekuši” 13.10.2016.

On je predvodio navijačku grupu FK Partizan" -“Janjičari”, a Veljko Belivuk bio je njegov najbolji prijatelj koji, nakon ubistva Stankovića, preuzima navijačku grupu i preimenuje je u “Princip”.

Tako je preuzeo i Vučkovića koji je bio njegova direktna veza sa Hrkalovićevom, ali i Elezova. Važno je naglasiti da su svi navedeni pripadnici Kavačkog klana, koji je gospodario podzemljem Beograda.

Elez je bio Hrkalovićkina linija i za Republiku Srpsku, gdje je ona ostvarivala uticaj preko Ećima, uz pomoć Parezanovića.

Poznanstvo Parezanovića i Hrkalovićeve je dugogodišnje, jer su oboje bili pripadnici Agencije sve dok krajem aprila 2014. godine ona nije prešla u MUP Srbije, gdje je napredovala svjetlosnom brzinom. Istovremeno, Parezanović je napedovao u Agenciji, gdje još uvijek zauzima jednu od vodećih funkcija, ali neće ni to još dugo trajati, jer je pod istragom, piše Slobodan Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...