"OVO JE NAJBOLJI POKAZATELJ DODIKOVOG PORAZA...": Burne reakcije na društvenim mrežama, oglasila se i politička analitičarka Ivana Marić...

Ne stišavaju se reakcije, nakon jučerašnje odluke Kolegija Narodne skupštine Republike Srpske.

  • Mini market

  • 13. Nov. 2021  

  • 8

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je jučer u Banjaluci da neće biti odgođena posebna skupštinska sjednica o vraćanju nadležnosti i da oni koji tvrde suprotno žele politizovati situaciju, no stvari su zapravo potpuno drugačije.

Ne donošenje datuma posebne sjednice NSRS-a na kojoj bi se razmatrao prijenos nadležnosti sa državne razine na bh. entitet Republika Srpska na društvenim mrežama komentirala je i politička analitičarka Ivana Marić.

-Escobarova posjeta, ne samo da je presjekla SNSD i SDA priče o ratu, već je dobro "presjekla" i Dodika i njegovo političko orgijanje. Otkazivanje sjednice NSRS, koja je trebala razmatrati vraćanje nadležnosti RS-u, je najbolji pokazatelj Dodikovog poraza, poručila je Ivana Marić.

Podsjetimo, najave sankcija ne samo pojedincima, nego i firmama koje ih podržavaju, a i koje se dovode u vezu sa sumnjvim poslovima očito su dale rezultata pa nema posebne sjednice Narodne skupštine o vraćanju ranije prenesenih nadležnosti s nivoa Republike Srpske na BiH.

Treba podsjetiti da je ranije rečeno da će ta sjednica biti održana početkom novembra, zatim 18. novembra, da bi jučer nakon Kolegija NSRS-a objavljeno da nije dogovoren termin održavanja te sjednice, a i kada bude na dnevnom redu neće biti prijedloga zakona o vraćanju nadležnosti u odbrani, finansijama i pravosuđu, kako je to ranije najavljivao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...