STJEPAN MESIĆ O SITUACIJI U BIH: “Notorni razbijač države DODIK ima brata blizanca ČOVIĆA kojeg PODRŽAVA HRVATSKA VLAST, to mora stati”

Smatra kako, što se situacije u BiH tiče, treba “stati na loptu”.

  • Politika

  • 13. Nov. 2021  13. Nov. 2021

  • 1

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je na Pantovčaku odradio dva mandata, komentirao je u RTL Direktu, između ostalog, šta misli o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Na konstataciju da je Milanović s vremenom postao miljenik desnice, rekao je da mu očito odgovara podrška s desnog spektra.

-To je očito, ali je li to dobro za budućnost to je druga stvar. Ja vidim o čemu se tu najviše raspravlja. Najviše se raspravlja o Bosni i Hercegovini. Onda jedan notorni razbijač BiH Milorad Dodik i onda odmah ima brata blizanca Dragana Ćovića. Opet isto razbijač BiH. Čović je ovdje prihvaćen na najvišem vrhu hrvatske vlasti, a isto to je s Miloradom Dodikom u Beogradu, a u Bosni će se stvari početi razvijati onda kada se ne bude Zagreb miješao u poslove BiH i kad se Beograd ne bude miješao u poslove BiH. Onda će se BiH moći izorganizirati, a Hrvati uvijek misle da imaju jedno zaleđe i da ne moraju sarađivati s ostala dva naroda – rekao je Mesić.

Smatra kako, što se situacije u BiH tiče, treba “stati na loptu”.

-Prije svega, imali smo u Bosni međunarodnog predstavnika koji nije imao veliku podršku, a sada je došao jedan njemački diplomat za kojeg ne znamo ima li podršku Njemačke, SAD-a ili EU, ali njegove izjave nisu izjave koje puno obećavaju. On sve govori u kondicionalu jer uvijek ostaje ona doza sumnje – rekao je

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...