SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO HRVATSKU: Rekordne količine oborina u nekoliko sati, padao grad...

O kakvoj se količini oborina radi, govori podatak da u Splitu i Šibeniku u novembru prosječno padne 113 mm oborine.

  • Regija

  • 14. Nov. 2021  

  • 0

Dugo najavljena kiša pala je u većem dijelu Hrvatske, a negdje je već tokom noći bilo i jakog nevremena.

Kako jutros javlja Dalmatinski portal, na dalmatinskim otocima pale su rekordne kiše. Linija olujnih oblaka zahvatila je dalmatinske otoke i proteže se od Mljeta, preko Korčule, Hvara, Brača, Šolte, sve do obale i dijela Dalmatinske zagore.

Prema podacima mreže stanica Pljusak.com, rekorder je bio otok Žirje, do 1 sat iza ponoći tamo je palo ekstremnih 265 litara kiše po kvadratnom metru. Od toga je samo posljednjih 6 sati palo 192 mm.

Dalmatinski portal piše da bi ovakva količina bila iznimno problematična zbog bujičnih voda.

O kakvoj se količini oborina radi, govori podatak da u Splitu i Šibeniku u novembru prosječno padne 113 mm oborine.

Kišno je bilo i drugdje. Meteo stanica Punta Planka zabilježila je 82 litre po kvadratnom metru, a slijede Vodice 76, Starigrad Paklenica 73, Biograd na Moru 62, Vela Luka 51…

Obilne oborine, ponegdje i grad, padale su u dijelovima Brača i Šolte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...