ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ O RUSKOM AMBASADORU: "Kalabuhov je Dodikov respirator i štiti njegovu korupciju i sprečava istrage"

Kalabuhov pokušava dobiti političke poene za SNSD i Dodika.

  • Politika

  • 14. Nov. 2021  14. Nov. 2021

  • 6

"RTRS je objavio reakciju ambasade Ruske Federacije u BiH o mojoj izjavi o protjerivanju ruskog ambasadora Igora Kalabuhova iz Bosne i Hercegovine i organizovanju protesta pred ruskom ambasadom u Sarajevu. Iz ruske ambasade su rekli da je moja izjava „pokušaj dobijanja političkih poena“, kazao je Šemsudin Mehmedović, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Bosne i Hercegovine putem svog Facebook profila.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Očigledno nepoznavanje stvari, ili iskrivljivanje slike! Meni politički poeni ne trebaju, ali mi treba mirna i stabilna Bosna, u kojoj Kalabuhov uživa sve blagodati!

Kako stvari stoje, ako ruski ambasador bude dolazio u Predsjedništvo BiH mogao bi i on dovesti harmonikaša i još i igrača kazačoka i bocu votke. Do sada je Dodik bio dubler Kalabuhovu, nakon intervjua za BHRT, Kalabuhov je napredovao u dublera Dodiku. Uskoro bi Kalabuhov umjesto Dodika mogao davati i zvanične izjave ispred člana Predsjedništva.

Kalabuhov pokušava dobiti političke poene za SNSD i Dodika. Savjetujem mu da reaguje na izjavu poslanika u Bundestagu Josipa Juratovića koji je izjavio da je RS bankrotirala i da je Dodik „politički mrtvac“.

Zna se šta je posljedica za jednog ambasadora koji se upustio u pokušaj i podršku državnog udara i rušenja ustavno-pravnog poretka i vojske. I za ambasadora koji se upustio u zaštitu kriminala i korupcije od istraga i poteza institucija države u kojoj je ambasador. Sve sto radi u Bosni suprotno je diplomatskim pravilima, i njegov odlazak je neminovan!

Uvjeren sam da je Dodik u svom padu već povukao Kalabuhova za sobom, stoji u objavi Mehmedovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...