MODNA IKONA BEZ PREMCA: Sedam aktuelnih trendova koje je princeza Diana vrhunski nosila (FOTO)

Diana je voljela nautičke, odnosno mornarske detalje i odjeću inspirisanu mornaricom.

  • Žena

  • 15. Nov. 2021  15. Nov. 2021

  • 0

Princeza Diana, između ostalog, bila je i ostala modna ikona, a njenim odjevnim kombinacijama dive se i nove generacije koje se s princezinim likom upoznaju zahvaljujući serijama i filmovima o njenom životu.

Tako su nedavno u javnost izašle fotografije glumice Elizabeth Debicki koja voljenu princezu glumi u novoj sezoni serije "Kruna" na kojima nosi remake poznate Dianine "osvetničke haljine."

U svakom slučaju, Dinanin stil, koji je postao puno opušteniji nakon razvoda od princa Charlesa, i danas je omiljena tema modnih razgovora i inspiracija mnogima.

Ako se pita modne stručnjake, Diana je bila ta koja je davno i prva isfuravala neke trendove koji su danas aktuelni. Njih sedam, koje je izdvojio Vogue, pogledajte u nastavku!

Lijepe tačkice

Iako je Diana eksperimentirala s raznim printevima, jedan uzorak posebno joj se sviđao i nosila ga je tokom cijele godine. Radi se o tačkicama svih veličina koje je nosila u raznim prilikama, a njenu ljubav prema ovom uzorku posebno poštuje vojvotkinja od Cambridgea koja ih sama nosi u raznim prilikama.

Princeza Diana

Hlače za zabavu (Party hlače)

Za jedno od snimanja kraljevskog portreta Diana je obukla roze hlače s gingham uzorkom koje bi se danas mogle nazvati hlačama za zabavu, odnosno party hlačama.

Popularan trend pojavio se prošle godine kada je modna kuća Miu Miu predstavila gotovo identičan model hlača, a u kolekciji za proljeće/ljeto ima ih i Gucci.

Princeza Diana - 2 

Okovratnici svih vrsta

Princeza Diana neprestano je eksperimentirala s glomaznim okovratnicima i nije bilo tog stila i oblika koji nije probala, a u posljednje vrijeme upravo su takvi oversize okovratnici veliki modni trend.

Princeza Diana - 4 

Nautički šik

Diana je voljela nautičke, odnosno mornarske detalje, i odjeću inspirisanu mornaricom koju je rado nosila u raznim prilikama, a nautički šik i danas je rado nošen trend.

Princeza Diana - 5 

Moćni sakoi

Odvažni, upečatljivi sakoi bili su ključni dio Dianine garderobe, posebno za poslovne susrete, a posljednjih nekoliko godina upravo su "statement" sakoi nezaobilazan dio mnogih garderoba.

Princeza Diana - 6

Sportski šik

Čak i kada je odlazila u teretanu princeza Diana bila je oličenje stila. Njene sportske kombinacije i danas su izvor inspiracije damama koje smatraju da i odlazak u teretanu može biti odlična prilika za sjajnu kombinaciju.

Princeza Diana - 1 

#Normcore

Princeza Diana posvećivala je pažnju casual, ležernim izdanjima puno prije nego se pojavio pokret #normcore. Radi se o trendu odijevanja koji je nastao kao posljedica modne prezasićenosti i trendova koji se sve brže mijenjaju. Poenta je da se ljudi koji slijede ovaj trend ne žele razlikovati previše od drugih po svojoj odjeći. Iako pripadnica kraljevske porodice, Diana je itetako znala kako se ležerno obući.

Princeza Diana - 3 

(Zadovoljna.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...