IZ SDS-a NE KRIJU RAZOČARENJE: “Isti nalet lažnog patriotizma Milorada Dodika i SNSD-a…”

Neka premijer Višković, poručuje Glamočak, upita svog partijskog šefa, zašto je prije 15 godina pristao na prenos nadležnosti u oblasti odbrane na nivo BiH i zašto je tako snažno djelovao na stvaranju Suda i Tužilaštva BiH. 

  • Mini market

  • 15. Nov. 2021  15. Nov. 2021

  • 0

"Isti nalet lažnog patriotizma Milorada Dodika i SNSD-a kao sad oko navodnog vraćanja nadležnosti imali smo i sa referendumom o Danu Republike Srpske 2016. godine koji je održan u zadnjoj sedmici pred izbore. Višković danas opet zamajava javnost na isti način kao te 2016.", rekao je Nedjeljko Glamočak, član Predsjedništva SDS-a.  

„SNSD je i tada organizovao referendum a iza kulisa su iz kabineta predsjednika Vlade, Narodne skupštine i Republike stalno pisali visokom predstavniku, OHR-u, i Ustavnom Sudu BiH da je to anketa a ne klasični referendum i takva je bila i sudbina referenduma“, pojasnio je Glamočak.

On kaže da vlast navodno i dalje ostaje pri najavama procesa vraćanja nadležnosti ali ga vremenski razvlači kako bi se krajnji ishod poklopio sa terminom opštih izbora u oktobru naredne godine. 

„Odgađanjem posebne sjednice Narodne skupštine RS, odmah nakon sastanka Milorada Dodika sa Gabrielom Escobarom, pokazatelj je da je vlast reterirala i da nikad nije imala u planu da stvarno vraća Vojsku RS i vraća indirektne poreze na nivo Republike Srpske“, kazao je član Predsjedništva SDS-a. 

Neka premijer Višković, poručuje Glamočak, upita svog partijskog šefa, zašto je prije 15 godina pristao na prenos nadležnosti u oblasti odbrane na nivo BiH i zašto je tako snažno djelovao na stvaranju Suda i Tužilaštva BiH. 

„Кad je trebalo sa strancima smjenjivati funkcionere SDS-a Dodik je bio spreman da da sve naše nadležnosti i teško stečenu političku poziciju Republike Srpske. Ima nas koji pamtimo da su Dodik i Gabrijel Eskobar bili i više nego u prijateljskim odnosima tokom Eskobarovog prvog angažmana u BiH? Ništa se nije promjenilo pa je Dodik i danas spreman dovesti našu političku poziciju u pitanje kako bi premostio još samo jedan izborni ciklus na vlasti“, zaključio je Glamočak, piše BNTV.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...